Pertubuhan Kesihatan Sedunia WHO Iktiraf Kemampuan Malaysia

Rakyat bermuafakat pastinya berkat, pemimpin prihatin rakyat sejahtera.

Negara kita bukan sebahagian dari anggota negara maju. Segala bidang pembangunan sains dan teknologi telah dipelopori dan dikawal oleh negara maju seperti Amerika, Perancis, Natherland, Jepun, Korea Selatan New Zealand dan Australia .


SET TFN BROWNIE 01

Iklan

RM 12.00 diskaun RM 2.00 = RM 10.00 sebungkus 80 gram @ 3 bungkus per set. Belian 2 set kos hantaran percuma dalam Semenanjung Malaysia sahaja. Hubungi: 0192735377

e-mail: info@melakaonline.org

http://syafiqbersaturesources.com


Lebih 60 tahun UMNO dan lain-lain pemimpin telah melaksanakan misi dalam penyusunan semula masyarakat serta pemangkin kepada dasar ekonomi realistik dalam setiap Rancangan Malaysia 5 tahun itu melakui hala tuju yang objektif dan positif.

Siapakah jentera barisan hadapan yang diperakui kompiten dalam mengatur strategi dan melaksana operasi standard memerangi penyakit pendemik Corona Virus pembunuh manusia.

Rating penarafan Malaysia ke 4 di dunia bukti keupayaan kita sangat tinggi apabila terdesak. Manakala rating Muhyiddin sekitar 69% juga oleh rakyat Malaysia cara beliau mendepani isu Civid 19 menunjukkan bahawa Malaysia telah menjalankan amanah yang baik seperti yang diperlukan oleh rakyat ketika kesukaran dan dilihat diterima oleh majoriti rakyat sendiri.

Semenjak dahulu lagi slogan MALAYSIA BOLEH telah diterapkan kepada semula lapisan rakyat. Pemimpin silih berganti dalam pola kepelbagaian kaum yang unik.

Bermula dengan tuntutan kemerdekaan kepada penjajah barat, melalui sejarah perjuangan orang Melayu dengan menjadikan Malayan UNION ketika itu detik awal penentangan dan kebangkitan berjaya orang-orang Melayu terhadap Inggeris.

“Malaysia sehingga kini namanya betullah sudah merdeka, apakah ianya sebenar-benarnya telah merdeka?” antara yang selalu kita dengari dari orang-orang lama bila bersembang tentang pengisian kemerdekaan Malaysia. Begitulah bila sampai masa diambang kemerdekaan saban tahun.

Tiap kali soalan maut itu terkeluar, kita sudah tahu ada akan menjawab, bahawa sangatlah sukar untuk rakyat menjaga dan mengisi kemerdekaan. Ianya bukanlah sekadar slogan dimulut setiap rakyat sahaja, sedangkan rakyat kekal menderita.

Jadi apakah kaitan sejarah negara kita itu agaknyalah dengan kekuatan rakyat Malaysia diperakui oleh WHO dalam melawan serangan wabak maut Covid 19? Tidak mungkin ianya boleh terjadi secara tiba-tiba sahaja?

Negara kita tidak maju berbanding barat. Soalan mudah jawapan lagi mudah. Sendiri jawab lah. /BERSAMBUNG.

Pandangan orang melayu – orang Masjid Tanah, Melaka.

.

Published by Ketentuan Nya

Peminat Sahiwal Friesian Dan Robotik Milking System

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: